Aktuelt

- Det er foreldrenes ansvar å lære barna å svømme

Antall som druknet økte med 10 prosent fra 2017 til 2018, og nå er det nesten like mange som dør av drukning som blir drept i trafikken. – Det er skremmende, for hver eneste drukningsulykke er unødvendig, sier Atle Homme, styreleder i Badelandene.no.

Slik kommer du i form i vannet

Du trenger ikke jogge, sykle eller kjøre intervaller på land, for å komme i form. Trening i vann kan være vel så effektivt, mener ekspertene. Her får du tips til hvordan du starter.

Han overlevde – mye takket være svømmetreningen

Legene ga Einar Granerud 20 prosents sjanse til å overleve operasjonen han måtte gjennom. 87-åringen overlevde – mye takke være sin gode fysiske form etter å ha svømt fem ganger i uka i flere år.

- Jo mer man er i vann, jo tryggere blir man

Tidlig vanntilvenning og regelmessig bading er viktig for at barna både skal bli trygge i vann og til slutt svømmedyktige, ifølge ekspertene. Ingunn og Jon Ola har derfor med seg yngstesønn Eilert Aleksander på babysvømming.

Sekundærdrukning

- Vi må sørge for at foreldre vet om dette, samtidig som nye studier viser at frykten for sekundær drukning har vært overdrevet, sier Atle Homme, styreleder i Badelandene.no.

Du trenger ikke bruke såpe i dusjen etter badet. "Dusj Naken- kampanje" pågår i ukene 36 og 37!

Trodde du at du måtte vaske deg med såpe etter bading i svømmehallen? Nei, det trenger du faktisk ikke.

NM Vannsklie

NM i Vannsklie arrangeres 06.04 i AdO Arena og byen er Bergen.
Kvalifiseringsdatoer blir oppdatert fortløpende.